Metal Teknolojisi Alanı

Metal Teknolojisi Alanı

21.03.2013 3155

METAL TEKNOLOJİSİ ALANI

Metal Teknolojisi alanı; metalleri sıcak veya soğuk olarak biçimlendirme, kaynak işleri, ısıl işlemler, malzeme muayene yöntemleri, mesleği ile ilgili NC, CNC tezgâhlarında çalışma konularının verildiği meslek alanıdır. Metal Teknolojisi Alanı endüstriyel alanların vazgeçilmez branşlarındandır

        Metal Teknolojisi Alanı Çerçeve Öğretim Programında;

1.Kaynakçılık                 2.Çelik Konstrüksiyon                         3.Metal Doğrama      4.Isıl İşlem

 Metal Teknolojisi alanındaki meslekler, ülke kalkınmasında ve istihdam alanında çok büyük bir yere sahip olduğu için ana mesleklerdendir. Bunun için de çağın yeniliklerini yakalamak zorundadır.

          Alanımız okulumuzun kuruluş yıllarında ilk önce açılan bölümlerindendir. 1949-1950 yılından beri faaliyet gösteren bölümümüz teknolojik gelişmelerle birlikte sürekli yenilenen yapısıyla günümüze kadar süregelmiştir.

 

         Toplumların ekonomik başarısı, teknolojik gelişme ile yakından ilgilidir. Ancak teknolojik gelişmeyi sağlayan unsurların en önemlisi yetişkin insan gücüdür.

        Teknolojik gelişmelere ayak uydurmak ve bu gelişmeleri öğrencilerimize aktarmak düşüncesiyle okulumuza; Elektrostatik (toz boyama) ünitesi, Tam Otomatik Yatay Şerit Testere Makinesi, Gazaltı Kaynak Makinesi(MİG-MAG-TİG), Plazma Kesme Makinesi, Tozaltı Kaynak Makinesi, NC Hidrolik Akpant Pres ve NC Hidrolik Boru Bükme Makinesi alınmıştır. Bununla birlikte alanımızda elektrik ark, oksi-gaz, gazaltı ve her türlü kesme, delme bükme makineleri mevcut olup, metal işleme alanında öğrencilerimize gerekli tüm bilgiler teorik ve uygulamalı olarak öğretilmektedir

          Alanımızda döner sermaye bünyesinde yoğun bir üretim faaliyeti vardır. Öğrenciler meslek eğitimlerini teorik bilgilerin yanında gerçek manada üretim yaparak öğrenmektedirler.

         Mezun öğrencilerimiz, fabrikaların teknik eleman alımlarında öncelikli sırada yer almaktadırlar. Mezun öğrencilerimiz mesleği ile ilgili işlerde çalışabildiği gibi düşük sermaye ile kendi atölyesini kurup, çalıştırabilmektedir.

Öğrencilerimizin çalıştıkları iş alanları
a)Kalorifer kazan imalathaneleri
b)Demir doğrama atölyeleri
c)Karoser sanayii
d)Çelik eşya imalatı
e)Sıhhi tesisatçılık
f)Gemi tersaneciliği
g)Güneş enerji sistem imalatları
h)Çelik Konstrüksüyon imalatı
ı)Alüminyum doğrama
i)PVC doğrama
j)Madeni ev ve büro mobilyaları
k)Tarım alet ve iş makineleri
l)Otomotiv sanayii